Täysikuun Debyytti

”Debi”, 5.6.1990 – 8.5.1998

i. Fin Mva Pojanrinteen Aamukuu
e. Täysikuun Balladi

Debi oli ensimmäinen whippettimme. Rotuvalinta ei ollut ”rakkautta ensi silmäyksellä”, mutta tutustuttuani Debin kasvattajan whippetteihin, ihastuin pikkuhiljaa niiden helppoon ja mutkattomaan luonteeseen. Niinpä se päivä koitti, kun Debi tuli Betelle kaveriksi 🙂

Debi oli erittäin hyväluonteinen whippet; itsevarma, sosiaalinen ja oppivainen. Yllätti meidät omaksumalla esimerkiksi maahan-käskyn, seurattuaan sivusta Beten koulutusta! Debin kanssa pääsimme tutustumaan myös whippetmäisiin harrastuksiin, radalla kävimme ahkerasti harjoituksissa ja muutamissa kisoissakin. Debi oli hidas, mutta niin viehevarma kuin koira vain voi olla – koejuoksukaverina mitä parhain. Kaupin rata ja viehe olivat ne asiat, mikä sai Debin aivan viettinsä valtaan, radalle käännyttäessä alkoi autossa huuto, ja auton verhoilukin sai osansa… Debin irrottaminen vieheestä olikin oma lukunsa, se roikkui siinä kuin terrieri konsanaan. Näyttelyistä Debi voitti kaksi serttiä.

Debi oli hieno whippet pienessä, 45 cm korkeassa paketissa. Debi oli myös Saaran paras kaveri, eikä kukaan toinen koiristamme pystynyt Debin paikkaa Saaran silmissä täyttämään. Debi nukutettiin vuonna 1998 vaikean reuman vuoksi.

>> Debin sukutaulu (Whippet Archives)

>> Debi Koiranetissä